Galleri

Galleri


Et udpluk af hvilke forskellige opgaver vi udfører
På denne side kan du se eksempler på vores arbejde med restaurering og konservering af malerier.

Ældre malerier



Særligt ældre maleriers farveholdning og udtryk ændres ofte som følge af tidens tand. Tobak, sod, støv og gulnet fernis misfarver overfladen af malerierne, hvorved helhedsopfattelsen af malerierne forringes.

Ved at fjerne overfladesnavsen og den gulnede fernis er det muligt at genskabe kunstnerens oprindelige farvekolorit, farvedybde og farveglans.


Michael Ancher - Skagens malerne


Rensning af overfladesnavs og fjernelse af gulnet/ældet fernis.

Rensning samt planering af farvelag.

Anna Ancher - Skagens malerne


Portrætter


Moderne malerier


Selv Moderne kunst og samtidskunst kan have et markant snavslag, hvis de har været udsat for tobaksrøg, køkkenos eller partikler fra brændeovn, pejs, stearinlys osv.

Derudover ses ofte af- og opskalninger hvor meget pastose farvelag.



Særligt samtidskunst kan være udført i utraditionelle materialer, som kan være en udfordring bevaringsmæssigt set. Nogle materialer nedbrydes hurtigt, og skader opstår. Ofte vil der alligevel være mulighed for at sætte ind med behandlingstiltag.

Restaurering af huller og flænger


Reparation og konservering af skader i malerilærredet såsom flænger, buler & huller er essentiel for bevaringen af et kunstværk - men også i forhold til, at der ikke sker en stor værdiforringelse af maleriet.

Konserveringsværkstedet vurderer skadernes omfang og tilbyder en konserveringsløsning, således at skaderne i maleriets lærred udbedres og skaderne i farvelaget re-etableres og retoucheres. Retoucheringen sikrer, at skaden ikke længere vil opfattes synlig for beskueren.




Vandskadede billeder


Konservering af malerier i forbindelse med vandskader


Vandlækage eller akutte vandskader i forbindelse med skybrud eller oversvømmelser kan medføre store skader på kunstværker.


Derfor skal optørringen af vandskadede malerier foretages under kontrollerede forhold for at forhindre, at lærredet krymper, hvorved der kan opstå farvetab og op- og afskalninger.


Skader, såsom løbespor på værkerne kan konservereres og restaureres og således genskabe kunstnerens oprindelig farvekolorit og udtryk.




Ubekendt kunstner


Restaurering af tempera malerier


Tempera kaldes den fremgangsmåde kunstnerne anvendte ved udførelse af kunstværker før oliemaleriets opfindelse i begyndelsen af det 15. årh. Temperafarverne rives i vand og bindemidlet er her æggeblomme.

I Denmark kender vi i særdeleshed maler og forfatter Hans Scherfigs motiver med junglens dyr udført i temperateknik, både på plade og lærred.


Der er særlige forhold at tage hensyn til ved restaurering og konservering af temperakunstværker. Konserveringsværkstedet har god erfaring hermed.



Restaurering af forgyldte prydrammer,

spejle og konsoller


Ældre kunstværker er ofte indrammet i forgyldte ornamenterede prydrammer.

Det er lige så vigtigt, at rammen tager sig godt ud, og ikke skiller sig ud med afslag eller manglende rammefragmenter, der ødelægger helhedsindtrykket.

Oftes bør overfladen afrenses for snavs,

løse fragmenter eller farvelag fastlægges.

Afstøbning og genopbygning af manglende fragmenter med gips eller kridtgrund. Afslutningsvis nyforgyldning og patinering eller retouchering af de nye fragmenter og/eller reparationer. Dette gælder ligeså ved restaurering af forgyldte spejlrammer og konsoller.

 



Etiketter



Bagsiden af et maleri kan bidrage til værdifulde informationer om selve kunstværket, såsom signatur, årstal og udstillingsetiketter m.m. 

Ligeledes kan bagsiden af en prydramme give os informationer om rammens tilblivelse.


Mange rammeværksteder, særligt fra 1900-tallet, satte fine små etiketter på bagsiden af deres håndlavede forgyldte prydrammer og derfor kan de i dag fortælle os noget om hvor rammen er udført og om den tidsmæssigt svarer til maleriets datering eller om det er en ramme der er monteret senere.

Kontakt


Contact Us

Share by: